HTML szerkesztők (Milyen HTML szerkesztő programot használjak?)

Ebben a cikkben különböző HTML szerkesztőket, programokat mutatunk be.

Mi az a HTML? A HTML bemutatása című cikk és a HTML szerkesztő programok nyitóképe

HTML szerkesztők (Milyen HTML szerkesztő programot használjak?)

A HTML oldalakat valamilyen szerkesztőben kell írni. A jó hír az, hogy teljesen mindegy, hogy miben írod meg a HTML dokumentumot, akár egy sima szövegszerkesztőben is megírhatod. Viszont a komolyabb, külön webprogramozásra szánt programoknak az az előnyük, hogy sokkal átláthatóbbá teszik a kódot. Vagyis kiemeli, hogy melyik nyitó tag-nek hol található a záró párja, akár még figyelmeztet is a szintaktikai hibákra.

Használd a WEBiskola weboldal szerkesztőjét!

A weboldalunknak is van saját weboldal szerkesztője, amit teljesen ingyen használhatsz és még csak le sem kell töltened semmilyen programot, mert a szerkesztőnk teljesen online működik. Így akár elérheted telefonról, tabletről, számítógépről és laptopról is. A weboldal szerkesztőnk teljesen valós időben fordítja le az általad írt HTML kódot, ami azt jelenti, hogy ha begépelsz egy HTML kódot a szerkesztőbe, akkor egyből látod az eredményét. A WEBiskola online HTML szerkesztőjét itt találod:

Jegyzettömb

A jegyzettömb egy gyári alkalmazás, amely minden Windows számítógépen megtalálható. Rémegyszerű program, így sokan azt gondolják, hogy alkalmatlan weboldal programozásra. De ez nem igaz. Ez a program is alkalmas a HTML weboldalak készítéséhez.
Ámbár használata nem ajánlott, hiszen képes a HTML oldal elkészítésére, de a benne végzett munka nem túl kényelmes.

Notepad++

Ez a program már egy fokkal jobb választás, mint a Jegyzettömb, hiszen a Notepad++ már alkalmaz színekkel történő kiemeléseket a programkód könnyebb fogyasztása (megértése) érdekében.

TextEdit, ha Mac-et használsz

A TextEdit egy kiváló program HTML dokumentumok alkotására, ha valaki Mac-et használ.

Komodo Edit, Linux felhasználóknak

Ez egy szuper alternatíva Linux felhasználók számára.

HTML Editor, ha Androidot használsz

Programozhatsz HTML-t akár a telefonodon keresztül is, erre kiváló eszköz a nemes egyszerűséggel HTML Editor-nak elnevezett Android applikáció.

HTML & HTML5 Editor, iOS felhasználóknak

Hogy az Apple felhasználók se maradjanak ki a buliból számukra is kiváló alternatívák találhatók az App Store-ban.

Melyiket HTML szerkesztő programot használjam?

A válasz egyszerű: amelyik neked a legjobban tetszik. Hiszen nem az a fontos, hogy miben programozol, hanem az, hogy mit alkotsz és, hogy mennyit tanulsz.

Egy kis segítség, hogy melyiket mikor használd:

Ha az oldalon tanult kis kódokat akarod letesztelni, akkor a mi saját HTML szerkesztőnket ajánljuk. Amelynek előnye, hogy nem szükséges letölteni, mindent a mi szerverünkön tárol, nem fogja tele szemetelni a te tárhelyed.

Ha valami komolyabb, nagyobb méretű weboldal készítésébe kezdesz, vagy szeretnéd elmenteni a kódot későbbre, akkor Notepad++, TextEdit vagy Komodo Edit attól függően, hogy milyen operációs rendszert használsz.

Ha telefonról szeretnél weboldalakat készíteni, akkor a WEBiskola beépített online szerkesztőjét ajánlom kisebb kódrészletek tesztelésére. Viszont, ha nagyobb fába vágod a fejszéd, vagy szeretnéd elmenteni a HTML dokumentumot, akkor ott van a HTML & HTML5 Editor vagy a HTML Editor, attól függően, hogy Androidot vagy iPhone-t használsz.

Ha hasznos volt számodra, akkor kérlek oszd meg másokkal is, hogy ezzel támogass minket!