HTML TITLE használata (Oldal nevének megadása)

Ebben a leckében a HTML TITLE-ről lesz szó. Megismerheted a szintaktikáját, valamint azt, hogy hogyan érdemes használni.

Mi az a HTML? A HTML bemutatása című cikk és a HTML szerkesztő programok nyitóképe

HTML TITLE használata (Oldal nevének megadása)

A HTML TITLE elem határozza meg a dokumentum nevét, címét. Ide nem írhatunk egyéb HTML kódot, csak szimplán szöveget adhatunk meg. A beírt szöveg felül, a böngésző megnyitott fülében lesz látható. Az oldal tartalmában nem fog megjelenni.

Szintaktika

<TITLE>CÍM</TITLE>
Code language: HTML, XML (xml)

Fontos, hogy a <TITLE> elemet a HTML kód fejrészében (HEAD) használjuk.

További tudnivalók a HTML TITLE-ről

A keresők számára nagyon fontos a HTML TITLE elem, hiszen ez is segít számukra beazonosítani a szöveg tartalmát. Továbbá a TITLE nyitó és záró tag-e között beírt szöveg fog megjelenni a Google keresési találatai között is.

Ha hozzáadjuk az adott oldalt a könyvjelzőkhöz, akkor a böngésző alapértelmezetten a TITLE-ben szereplő szöveget fogja beírni az elmentett könyvjelző nevéhez.

Egy HTML dokumentum egyetlen egy TITLE-t tartalmazhat.

Tippek a címíráshoz

  • Bár a böngésző fülében nem fog a teljes TITLE tartalma megjelenni, de érdemes hosszabb címet adnunk, hiszen a keresőmotorok könnyebben megtalálják az oldalunkat, ha szépen körbeírjuk a tartalmat.
  • Ne mondatokat, összefüggő szövegeket írjunk a TITLE részbe.
  • Ne csak fontos szavakat halmozzunk a TITLE-ben.Ha hasznos volt számodra, akkor kérlek oszd meg másokkal is, hogy ezzel támogass minket!