A 4 legjobb fizetős PHP IDE

Ebben a cikkben a legjobb fizetős PHP IDE-ket fogjuk bemutatni, amelyet elsősorban profiknak, cégeknek vagy ebből élőknek ajánlunk.

A 4 legjobb fizetős PHP IDE

Ebben a cikkben a legjobb fizetős PHP IDE-ket fogjuk bemutatni, amelyet elsősorban profiknak, cégeknek vagy ebből élőknek ajánlunk.

IntelliJ IDEA

Az IntelliJ IDEA nagyobb programozó vállalatok körében előszeretettel használt IDE. Mély intelligenciával ellátott funkcióinak hála, az IntelliJ IDEA képes rá, hogy a felhőben kielemezze a kódunkat és az eddig megírt részletek alapján próbálja kiegészíteni azt.

A program két változatban érhető el: az egyik egy ingyenes Community Edition, amely sajnos pár megkötéssel jár, míg a másik egy sokkal több funkcióval felvértezett Ultimate változat. Mind a két változatban lehetőségünk van Java-ban, Python-ban és HTML-ben programoznunk. Azonban, ha PHP-ban is szeretnénk fejleszteni benne, akkor muszáj a fizetős változatot választanunk, mert csak az tartalmazza a PHP programnyelvet bővítmény formájában.

Természetesen ezeken felül ebből az IDE-ből sem hiányozhat a debugger, a verziókezelés, Docker, közösségi fejlesztés és testre szabható témák.

PhpStorm

A PhpStorm az egyik legkedveltebb cross-platform IDE a PHP programozáshoz cégek körében. Ez egy fizetős IDE, amelyre csak előfizetni tudunk, így az előfizetés lejárta után mindig meg kell hosszabbítanunk azt, hogy használni tudjuk a programot. Emiatt kezdőknek egyáltalán nem ajánlott, de vérprofiknak, cégeknek annál inkább.

Most pedig nézzük mit is tud a PhpStorm, természetesen ő is képes azokra, amik szinte már minden IDE-től elvárható: szintaxiskiemelés, kódkiegészítés, hibakeresés, debugging és még sok más.

Ezeken felül támogatja a legfőbb framework-öket (keretrendszereket), például a Laravel-t, Drupal-t, WordPress-t, a Magento-t, a Joomla!-t, a CakePHP-t vagy a Yii-t. Különböző front-end technológiákat is támogat, mint például a HTML5, CSS, Sass, Less.

Ami egy kezdő számára is fontos lehet, az pedig a beépített előnézeti funkciója a HTML és PHP fájlokhoz, ezt úgy kell elképzelni, hogy az általad írt programkódnak valós időben jelenik meg a böngészőben is látható változata.

Zend Studio PHP IDE

A Zend Studio egy fizetős integrált fejlesztői környezet a PHP 5.5 vagy újabb verzióihoz. Ez a PHP IDE is tartalmaz intelligens kódszerkesztő funkciót, amelynek az intuitív kód asszisztensének hála időt spórolhatsz. Természetesen ebből az IDE-ből sem hiányozhatnak a debugging és verziókezelő funkciók.

Dreamweaver

Ez talán egy kicsit kilóg a sorból, hiszen a Dreamweaver nem egy szokványosnak mondható PHP integrált fejlesztői környezet, de úgy gondoljuk, hogy mindenképp van létjogosultsága a listán szerepelni, hiszen számtalan olyan funkcióval rendelkezik, amelyek nagyon hasznosnak tudnak bizonyulni fejlesztés során, illetve számtalan nagy cég is a Dreamweaver-t használja webfejlesztéshez.

A program azért is lehet nagyon hasznos kezdők számára, hiszen rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, amelyek a grafikus webfejlesztést támogatják. Ha valaki egy kicsit gyakorlottabb, akkor az lemehet kódszintre is, ahol pontosan láthatja, hogy a grafikusan létrehozott dolgok hogyan épülnek fel kódszinten.

Természetesen itt is van lehetőségünk csak kód írására, amelynek eredményét meg is tekinthetjük a programban.

A program alapvetően fizetős, de lehetőségünk van ingyenes próbaidőszakot igénybe venni.

Ha hasznos volt számodra, akkor kérlek oszd meg másokkal is, hogy ezzel támogass minket!