Az 5 legjobb fizetős (prémium) WordPress sablon, téma

Ahhoz, hogy meg tudd határozni, hogy milyen vagy konkrétan melyik sablonra van szükséged, tiszta és világos elképzelésekre van szükséged, ebben a cikkben segítünk átvenni a legfontosabb tudnivalókat a sablonválasztással kapcsolatban, illetve bemutatunk pár népszerű fizetős, azaz prémium WordPress sablont, amelyet bátran ajánlunk mindenkinek.

WordPress alapok kezdőknek, WP ismeretek kurzus borítókép

Az 5 legjobb fizetős (prémium) WordPress sablon, téma

Ahhoz, hogy meg tudd határozni, hogy milyen vagy konkrétan melyik sablonra van szükséged, tiszta és világos elképzelésekre van szükséged, ebben a cikkben segítünk átvenni a legfontosabb tudnivalókat a sablonválasztással kapcsolatban, illetve bemutatunk pár népszerű fizetős, azaz prémium WordPress sablont, amelyet bátran ajánlunk mindenkinek.

Mit kell tudni sablonválasztás előtt?

Alább összefoglaljuk azokat a szempontokat, illetve tudnivalókat, amelyeket mindenképp tudnod kell egy sablonválasztás előtt.

Weboldal célja

Kiindulásnak mindenképp tisztában kell lenni azzal, hogy mi a weboldal célja, azaz mivel szeretnénk foglalkozni a weboldalon. Az esetek nagy többségében ez általában vagy egy blogoldal, ahova cikkek kerülnek fel, vagy egy bemutató oldal (céges, fotós, videós stb portfólióoldal) vagy egy webáruház.

Mind a három esetben különböző témára van szükségünk, hiszen egy blogoldalon inkább a szövegé a fontosabb szerep, míg egy fotós oldalon inkább a képeké.

Célközönség

Határozzuk meg a célközönséget. Gyerekek, felnőttek, férfiak, nők, családosak, egyedülállók? Nagyon nem mindegy, hiszen minden korosztály más és más weboldalt érez meggyőzőbbnek. Egy kislány nagyobb előszeretettel nézeget egy rózsaszín oldalt, mint egy egyedülálló felnőtt férfi.

A színekkel és a weboldal kialakításával mindig igazodnunk kell a célközönséghez. Próbáljunk meg a célközönség fejével gondolkodni és kitalálni, hogy milyen oldalt néznének szívesen.

Támogatás

Ez a szempont inkább azt segít eldönteni, hogy nekünk elegendő-e egy ingyenes sablon vagy szükségünk van-e komolyabb szintű támogatásra, mert ha igen, akkor érdemesebb a prémium sablonok felé fordulnunk.

Egy ingyenes sablon is biztosít support felületet, de csak a WordPress oldalán, ahol csak korlátozott számban és korlátozott keretek között állnak a felhasználó szolgálatára.

Ezzel szemben egy prémium sablon általában dedikált ügyfélszolgálatot biztosít a vásárlók számára, ahol rendkívül gyorsan és szívélyesen állnak a felhasználók rendelkezésére.

Mindezek mellett egy fizetős sablon jobb dokumentációkat tartalmaz, amely segítségével könnyebb a sablon használatának megtanulása, illetve lehetőségeinek kiaknázása.

Funkciók

Tudnunk kell, hogy milyen funkciókra van szükségünk egy weboldal esetében, és bár lesznek olyanok, amiket nem fog tudni egyetlen egy sablon sem, és bővítmény vagy egyedi fejlesztés után kell néznünk, de akkor is tudnunk kell, hogy milyen funkciókat szeretnénk kisajtolni a weboldalunkból. Törekedjünk arra, hogy ezek közül minél több funkciót megtudjon valósítani a sablon.

Például egy receptes weboldal esetében, jó ha a receptek megjelenítését már a sablon lekezeli, és nem kell külön receptes bővítményt letöltenünk.

Számos sablon kínál olyan lehetőséget, hogy magát a sablont és néhány alapfunkcióját ingyen kínál, de létezik belőle egy prémium, úgynevezett Pro változat is, amely sokkal több funkciót és lehetőséget kínál a pénzünkért cserébe.

Ilyen esetekben kipróbálhatjuk az ingyenes verzióját és ha esetleg úgy gondoljuk, hogy megéri az anyagi befektetést, akkor megvásárolhatjuk a prémium, fizetős változatot is.

Forrás

Mind sablon-, illetve bővítményválasztás esetében nagyon fontos a forrás, azaz, hogy honnan szerezzük be a dolgokat. Ha ingyenes WordPress témát szeretnénk használni, akkor mindig támaszkodjunk a WordPress sablongyűjteményére, mert oda csak is olyan sablonok kerülhetnek ki, amelyek átesnek egy megbízhatósági átvilágításon.

Soha ne töltsünk le a WordPress sablongyűjteményén kívülről ingyenes vagy fizetős sablonokat, amelyek ingyenesnek vannak feltüntetve, mert nagyon nagy a veszélye a vírusnak. Ha egy weboldal vírust kap, akkor nagyon könnyen szétbarmolhatják az egész eddig munkánkat, törölhetik a tartalmakat, ellophatják a felhasználói adatokat és a lista hosszasan folytatható.

Ha egy sablon fizetős, de valahol ingyenesen kínálják, akkor az nagyon nagy valószínűséggel vírusos. Sablonvásárlás esetén próbáljunk biztonságos piacterekre támaszkodni, mint a ThemeForest.

Page Builder, azaz weboldalépítő

Vannak olyan esetek, amikor igazán érdemes megfontolni, hogy nem egy kész sablont használunk, hanem egy Page Buildert, azaz weboldalépítőt. Bár ezekhez is szükség van egy sablonra, de ezen bővítmények esetében a weboldalt olyan szinten darabjaira lehet szedni, hogy senki sem fog ráismerni, hogy milyen sablonból készült.

A weboldalépítők használata egyszerű, de egy kezdő számára nem ajánlott, hiszen nagyon könnyen készíthetünk a segítségével lassú weboldalakat. Tudjuk jól, hogy a lassú oldalakat senki sem szereti, ha egy weboldal túl lassan tölt be, akkor a felhasználó inkább továbbáll, minthogy megvárja, hogy betöltsön.

A legjobb fizetős (prémium) WordPress sablonok

Az egyik legismertebb fizetős témákat kínáló weboldal a ThemeForest, ahol rengeteg feltétel alapján szűrhetjük az árult sablonokat.

Avada

Hosszú idők óta az egyik legnépszerűbb prémium sablon, amellyel nagyon egyszerűen személyre szabhatjuk a weboldalunk kinézetét. Sőt az Avada már több is, mint egy sablont, inkább nevezhetjük weboldalépítőnek. A hosszú évek alatt, amióta piacon vannak, már közel 1 millió példányt adtak el belőle.

Itt vásárolhatjátok meg az Avadat.

The7

A The7 az egyik leginkább személyre szabható sablon, amely kompatibilis a WooCommerce-szel, az Elementor-ral és a Gutenberg-gel is. Ezenfelül GDPR szempontoknak is megfelelő.

Elérhető és bővebben megismerhető ezen a linken.

Divi

A Divi új szintre emeli a vizuális weboldalépítést, hiszen ez nem csak egy WordPress téma, hanem vizuális weboldalépítő is. Utóbbiakat angolul „page builder”-nek nevezzük.

A Divi hivatalos weboldala itt található.

Flatsome

A Flatsome kiváló választás azok számára, akik üzleti vagy e-kereskedelmi weboldalakban gondolkodnak. A Drag & Drop Page Builder segítségével gyors és kiváló ügyfélélményű weboldalakat készíthetünk.

Ezen az oldalon bővebb információkat szerezhettek a sablonnal kapcsolatban.

Betheme

A Betheme több, mint 650+ előre elkészített weboldaltervet tartalmaz a weboldalad tökéletes külseje érdekében. A sablont már több, mint 250 ezren vásárolták meg.

A hivatalos weboldalán bővebb információkat találhatsz.

WordPress sablonok telepítése

A WordPress sablonok telepítésével ebben a cikkben foglalkoztunk bővebben.

>> WP sablonok telepítése <<

Ha hasznos volt számodra, akkor kérlek oszd meg másokkal is, hogy ezzel támogass minket!