WordPress sablon, téma telepítése + Ingyenes és fizetős WordPress sablonok

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan tudtok WordPress sablont, témát telepíteni.

WordPress alapok kezdőknek, WP ismeretek kurzus borítókép

WordPress sablon, téma telepítése + Ingyenes és fizetős WordPress sablonok

Talán az első és legfontosabb lépés minden WordPress weboldal esetében a sablon, téma kiválasztása. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan tudtok WordPress sablont, témát telepíteni.

1. lépés: Jelentkezz be a WordPress admin felületére

Először is be kell jelentkeznünk egy admin fiókba (vagy legalábbis olyanba, amelynek van jogosultsága témák módosítására), ezt a domain után írva a „/wp-login.php” felületen tehetjük meg. A bejelentkezéshez egy felhasználóinévre vagy email címre és jelszóra van szükségünk.

2. lépés: Megjelenés fül

Ha a bejelentkezés sikeresen megtörtént, akkor a Vezérlőpulton találjuk magunkat.

Itt navigáljunk el a bal oldali menüben a Megjelenés fülhöz, ami alatt válasszuk ki a Sablonok pontot.

wordpress sablon tema beallitas
A kép kattintásra nagyobbodik.

3. lépés: Új sablon telepítése

Itt már alapesetben láthatunk letöltött sablonokat és egy aktiváltat. Nyugodtan rákattinthatunk mindegyikre és aktiválhatjuk a Bekapcsolás gombbal. Ezt követően a weboldalunk domain címén (például: „webiskola.hu”, ilyenkor nem kell utótag) már láthatjuk is a változást.

image 1
A kép kattintásra nagyobbodik.

A képen látható Új sablon hozzáadása és Új hozzáadása gombokkal új sablonokat adhatunk hozzá a WordPress oldalunkhoz.

image 2
A kép kattintásra nagyobbodik.

A gombra kattintás után egy ehhez hasonló oldalra jutunk, ahol már egyből láthatunk ajánlott sablonokat, ezeket nyugodtan megnézhetjük, de ha már van elképzelésünk, akkor használjuk a keresőt. Ide nyugodtan írjuk be azt a témát, amellyel az oldalunk foglalkozni szeretne. Ha játékokról csinálnánk oldalt, akkor a „gaming” szóra, míg ha filmekkel akarunk foglalkozni, akkor a „movie” szóra keressünk rá. Fotózáshoz jó ötlet lehet a „photography”, míg a webshophoz az „ecommerce” kulcsszó.

wordpress sablon tema beallitas 2
A kép kattintásra nagyobbodik.

Ha valamelyik szimpatikus, akkor húzzuk rá az egeret vagy kattintsunk rá és nyomjuk meg a „Telepítés” gombot.

wordpress sablon tema beallitas 3
A kép kattintásra nagyobbodik.

Ha a telepítés befejeződött, akkor nyomjunk rá a „Bekapcsolás” gombra.

4. lépés: Nem használt sablonok törlése

Ha sikerült megtalálnunk a számunkra megfelelő témát, akkor ugyanúgy a Megjelenés-Sablonok fül alatt töröljük a nem használtakat. Ez azért fontos, mert a sok sablon lassítja a weboldalt, tárhelyet is foglal, illetve akár még biztonsági kockázatokat is rejthet magában.

Kattintsunk az összes olyan témára, sablonra, amelyet nem akarunk használni, majd nyomjunk rá a Törlés gombra.

wordpress sablon tema beallitas 4
A kép kattintásra nagyobbodik.

Fontos, hogy ezt a folyamatot az összes nem használt sablonnal elvégezzük. Ezenfelül érdemes az aktív sablont folyamatosan frissen tartani, így megkaphatjuk a sablon frissítéseit és esetleges hibajavításait.

A legjobb ingyenes WordPress sablonok

Több, mint 5000 ingyenes WordPress sablont találsz a WordPress hivatalos weboldalán, amelynek a linkjét itt találod. Ezen az oldalon ugyanazokat a témákat éred el, mint a weboldalad Megjelenés-Sablonok füle alatt. Ha a weboldalról töltesz le sablont, akkor a WordPress Megjelenés-Sablonok-Új hozzáadása fülön a Sablon feltöltése gombbal tudod feltelepíteni a weboldalról letöltött sablont.

Ezen az oldalon tudod szűrni a sablonokat különböző szempontok alapján, például elrendezés, tulajdonságok és tárgy alapján.

Twenty-Twenty-Two

Az újabb Twenty-Twenty sablonok már blokk alapon működnek, így rendkívül egyszerű őket módosítani, így bátran ajánljuk azoknak, akik szeretnének egyedibb dizájnt alkalmazni a weboldaluk esetében, azonban hátránya az, hogy egy kezdő számára könnyen bele lehet bonyolódni a weboldal kinézetének egyedivé szabásában.

A Twenty-Twenty-Two elérhető ezen a linken.

GeneratePress

A GeneratePress egy pehelykönnyű (lightweight) sablon, amely központjában a teljesítmény áll. A sablon kihasználja a blokkszerkesztő előnyeit, illetve ideális választás lehet az oldalépítők mellé, gondolunk itt Elementor, Site Editor és hasonló oldalépítőkre.

Ezen a linken érhetitek el a GeneratePress-t.

Storefront

A Storefront egy olyan sablon, amely leginkább webshopok számára lehet ideális, kiváltképp WooCommerce projektekhez. Utóbbi hatványozottan igaz, hiszen a WooCommerce készítői fejlesztik.

A Storefront itt található.

Neve

A Neve egy rendkívül gyors és könnyen testre szabható sablon, mely ideális lehet blogok számára. A sablon AMP kompatibilis, amely pluszpont sebesség, illetve keresőoptimalizálási szempontokból

A Neve ezen a linken érhető el.

OceanWP

Szintén egy kisméretű, gyors és könnyen bővíthető sablon, mely természetesen reszponzív és SEO-barát. Optimális lehet blogok, illetve webshopok számára is. Használható Elementor-ral, Beaver Builder-rel és további oldalszerkesztőkkel.

További információk és letöltési link itt.

Hello Elementor

Ez a téma azoknak ajánlott, akik a weboldaluk felépítéséhez Elementor page buildert használnak. Ez a sablon rendkívül megkönnyíti az Elementorral való oldalépítést, hiszen ezen bővítményhez lett optimalizálva.

A Hello Elementor az alábbi linken érhető el.

Astra

Gyors, könnyen testre szabható sablon, amely megfelelő blogok, portfóliók, üzleti weboldalak számára. Mérete rendkívül kicsi, integráltam támogatja a Schema.org kódokat, így természetesen SEO-barát is.

Bővebb információk ezen a linken olvashatóak róla.

A legjobb fizetős (prémium) WordPress sablonok

Az egyik legismertebb fizetős témákat kínáló weboldal a ThemeForest, ahol rengeteg feltétel alapján szűrhetjük az árult sablonokat.

Avada

Hosszú idők óta az egyik legnépszerűbb prémium sablon, amellyel nagyon egyszerűen személyre szabhatjuk a weboldalunk kinézetét. Sőt az Avada már több is, mint egy sablont, inkább nevezhetjük weboldalépítőnek. A hosszú évek alatt, amióta piacon vannak, már közel 1 millió példányt adtak el belőle.

Itt vásárolhatjátok meg az Avadat.

The7

A The7 az egyik leginkább személyre szabható sablon, amely kompatibilis a WooCommerce-szel, az Elementor-ral és a Gutenberg-gel is. Ezenfelül GDPR szempontoknak is megfelelő.

Elérhető és bővebben megismerhető ezen a linken.

Divi

A Divi új szintre emeli a vizuális weboldalépítést, hiszen ez nem csak egy WordPress téma, hanem vizuális weboldalépítő is. Utóbbiakat angolul „page builder”-nek nevezzük.

A Divi hivatalos weboldala itt található.

Flatsome

A Flatsome kiváló választás azok számára, akik üzleti vagy e-kereskedelmi weboldalakban gondolkodnak. A Drag & Drop Page Builder segítségével gyors és kiváló ügyfélélményű weboldalakat készíthetünk.

Ezen az oldalon bővebb információkat szerezhettek a sablonnal kapcsolatban.

Betheme

A Betheme több, mint 650+ előre elkészített weboldaltervet tartalmaz a weboldalad tökéletes külseje érdekében. A sablont már több, mint 250 ezren vásárolták meg.

A hivatalos weboldalán bővebb információkat találhatsz.

Ha hasznos volt számodra, akkor kérlek oszd meg másokkal is, hogy ezzel támogass minket!