A 19 legjobb ingyenes WordPress bővítmény, plugin

Összeszedtük a 19 legjobb ingyenes WordPress bővítményt, plugint.

WordPress alapok kezdőknek, WP ismeretek kurzus borítókép

A 19 legjobb ingyenes WordPress bővítmény, plugin

Azt, hogy milyen bővítmények kellenek egy WordPress esetében, azt lehetetlen megmondani a konkrét weboldal ismerete nélkül, azonban vannak olyan bővítmények, amelyek szinte minden oldalra kellenek, függetlenül a weboldal céljától. Így lentebb összeszedtük a legjobb ingyenes WordPress pluginokat. (Persze ezen bővítményeknek van prémium része is, de az ingyenes verzióval is bőven el lehet lenni.)

>> A bővítmények telepítéséről ebben a cikkben olvashatsz. <<

Akismet Spam Protection

Ez a bővítmény gyárilag megtalálható a friss WordPress rendszerekben. Az Akismet azoknak lehet hasznos, akik bekapcsolva hagyják a WordPress kommentelési lehetőségét, hiszen ez a bővítmény megakadályozza, hogy a weboldalunkat spam kommentekkel bombázzák szét.

Ezen a linken érhetitek el az Akismetet.

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

Az egyik legnépszerűbb biztonsági bővítmény, mely segít megállítani a betolakodókat. Ez egy olyan bővítmény, amelyet érdemes automatikus frissítésre tenni, hiszen így frissül folyamatosan a védelmi rendszer. Azonban azt érdemes tudni, hogy az ingyenes verzió 30 nap csúszásban van a fizetős verzióhoz képest, azaz az újonnan felfedezett veszélyek elleni védelem csak 30 nappal később kerül be az ingyenes verzióba. Mindezzel együtt is egy nagyon hasznos bővítmény, hiszen brute force és egyéb támadások ellen is kiválóan véd, illetve kétfaktoros azonosítást biztosít a felhasználóknak.

Ide kattintva olvashattok bővebben róla.

Rank Math SEO és Yoast SEO

Mind a két bővítmény az alapvető keresőoptimalizálási (SEO) feladatokat látja el, személy szerint mi a Rank Math plugint preferáljuk, a WEBiskolán is ez fut.

A Yoast SEO elérhető itt, míg a Rank Math SEO itt.

Hummingbird, WP-Optimize, Autoptimize, Swift Performance, LiteSpeed Cache és WP Fastest Cache

A fent felsorolt bővítmények a lassabb weboldalakat teszik gyorsabbá, persze csodára egyik sem képes, de jelentősen képesek a weboldalak gyorsabbá tételére. Ezek a pluginok általában tömörítik a fájlokat, optimalizálják képeket, gyorsítótárazást valósítanak meg.

Elérhetőségek: Hummingbird, WP-Optimize, Autoptimize, Swift Performance, LiteSpeed Cache és WP Fastest Cache.

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

Ez egy olyan bővítmény, amelyben beállítható, hogy bizonyos időközönként biztonsági mentést készítsen a weboldalunkról, illetve lehetővé teszi ezen mentések visszaállítását. Sőt még azt is beállíthatjuk, hogy a biztonsági mentések hova kerüljenek elmentésre, akár külső felhő tárhelyre is.

Kattints ide és tudj meg többet a bővítményről.

Contact Form 7 & Contact Form by WPForms

A Contact Form 7 és a Contact Form by WPForms a legnépszerűbb űrlapkészítő bővítmények, melyek segítségével egyszerűen kattintgatva készíthetünk gyönyörű űrlapokat, amelyeket később felhasználhatunk kapcsolatfelvételre, ajánlattételre stb.

Népszerűségüket az is mutatja, hogy több, mint 5 millió felhasználója van mindkét pluginnak. Ha te is kipróbálnád, akkor kattints ide a Contact Form 7-hez és ide a Contact Form-hoz.

Elementor Website Builder

Az Elementor az egyik legnépszerűbb fogd és vidd (angolul: drag & drop) weboldalépítő (website builder) bővítmény. Segítségével vizuálisan, kattintgatva építhetjük fel a weboldalunk kinézetét.

WordPress bővítménytárban is megtalálható ezen a linken.

WooCommerce

Ezzel a bővítménnyel webshopokat készíthetünk, lehetővé teszi a termékek feltöltését, illetve azok megvásárlását, biztosít bevásárlókocsit, termék, illetve fizetési oldalakat is.

Elérhető ide kattintva.

Jetpack – WP Security, Backup, Speed, & Growth

A Jetpack egy multifunkcionális bővítmény, amely több fontos feladatot is ellát: növeli a weboldal biztonságát, biztonsági mentést készít, növeli a weboldal sebességét, illetve segít a weboldal növekedésében. Mivel nagyon nagy területet próbál lefedni, így megeshet, hogy olyan funkciói is vannak, amelyekre nekünk nincs szükségünk, így csak akkor ajánlott, ha minden funkcióját ki tudjuk használni, hiszen ellenkező esetben nagyobb terhet helyezünk a weboldalunk szerverére, mint amennyit vissza tud adni a bővítmény.

A Jetpack letöltési link ezen a linken érhető el.

bbPress és BuddyPress

Ezen bővítmények azoknak lehetnek hasznosak, akik fórumot szeretnének üzemeltetni, hiszen közösségi funkciókkal látják el a weboldalunkat.

A bbPress itt, míg a BuddyPress itt érhető el.

Really Simple SSL

Jól konfigurált webtárhelyek esetében nincs szükség erre, azonban vannak olyan esetek, amikor mégis. A Really Simple SSL automatikusan beállítja a weboldalt az SSL használatára, ez mindenképp szükséges ahhoz, hogy a weboldal technikai szempontból megbízhatónak legyen mondható.

Elérési link itt.

Ha hasznos volt számodra, akkor kérlek oszd meg másokkal is, hogy ezzel támogass minket!