Az 8 legjobb webáruház sablon WordPress webshopok számára

Ebben a cikkben összeszedtük nektek a legjobb, legszebb ingyenes és fizetős WordPress sablonokat webáruházak számára.

WordPress alapok kezdőknek, WP ismeretek kurzus borítókép

Az 8 legjobb webáruház sablon WordPress webshopok számára

Ha te is webshop indításán töröd a fejed, és már azt is tudod, hogy WordPress-t fogsz használni, de nem tudsz dűlőre jutni, hogy milyen WordPress témát használj, akkor ezt a cikket mindenképp olvasd végig. Hiszen ebben a cikkben nem csak összeszedtük nektek a legjobb, legszebb ingyenes és fizetős WordPress sablonokat webáruházak számára, hanem ismertetünk pár olyan szempontot, amelyet mindenképp érdemes figyelembe venned mielőtt sablont választanál.

Mit kell tudni sablonválasztás előtt?

Alább összefoglaljuk azokat a szempontokat, illetve tudnivalókat, amelyeket mindenképp tudnod kell egy sablonválasztás előtt.

A webáruház témája

Az egyik legfontosabb része a webshop sablonválasztásának, hogy jól körül tudjuk határolni, írni azt, hogy miről fog szólni a webáruház. Egy terméket tervezünk árulni vagy többet? Elektronikai cikkeket fogunk árulni vagy divattermékeket? Minden egyes esetben más és más sablon lehet a nyerő.

Próbáljunk olyan sablont választani, amely igazodik a webáruház termékeihez, témájához.

Célközönség

Határozzuk meg a célközönséget. Fiatalok, felnőttek, férfiak, nők, családosak, egyedülállók? Nagyon nem mindegy, hiszen minden korosztály más és más webshopot érez meggyőzőbbnek. Egy fiatal lány nagyobb valószínűséggel nézeget egy rózsaszín webáruházat, mint egy egyedülálló felnőtt férfi.

A színekkel és a weboldal kialakításával mindig igazodnunk kell a célközönséghez. Próbáljunk meg a célközönség fejével gondolkodni és kitalálni, hogy milyen oldalt néznének szívesen.

Támogatás

Ez a szempont inkább azt segít eldönteni, hogy nekünk elegendő-e egy ingyenes sablon vagy szükségünk van-e komolyabb szintű támogatásra, mert ha igen, akkor érdemesebb a prémium sablonok felé fordulnunk.

Egy ingyenes sablon is biztosít support felületet, de csak a WordPress oldalán, ahol csak korlátozott számban és korlátozott keretek között állnak a felhasználó szolgálatára.

Ezzel szemben egy prémium sablon általában dedikált ügyfélszolgálatot biztosít a vásárlók számára, ahol rendkívül gyorsan és szívélyesen állnak a felhasználók rendelkezésére.

Mindezek mellett egy fizetős sablon jobb dokumentációkat tartalmaz, amely segítségével könnyebb a sablon használatának megtanulása, illetve lehetőségeinek kiaknázása.

Funkciók

Tudnunk kell, hogy milyen funkciókra van szükségünk egy weboldal esetében, és bár lesznek olyanok, amiket nem fog tudni egyetlen egy sablon sem, és bővítmény vagy egyedi fejlesztés után kell néznünk, de akkor is tudnunk kell, hogy milyen funkciókat szeretnénk kisajtolni az e-kereskedelmi oldalunkból. Törekedjünk arra, hogy ezek közül minél több funkciót megtudjon valósítani a sablon.

Például ha valami komplex kalkulátorra van szükségünk az árajánlatkérő oldalra, akkor próbáljunk arra törekedni, hogy ezt már a sablont tudja, ne kelljen még plusz bővítményt letöltenünk ezért a funkcióért.

Számos sablon kínál olyan lehetőséget, hogy magát a sablont és néhány alapfunkcióját ingyen kínál, de létezik belőle egy prémium, úgynevezett Pro változat is, amely sokkal több funkciót és lehetőséget kínál a pénzünkért cserébe.

Ilyen esetekben kipróbálhatjuk az ingyenes verzióját és ha esetleg úgy gondoljuk, hogy megéri az anyagi befektetést, akkor megvásárolhatjuk a prémium, fizetős változatot is.

Forrás

Mind sablon-, illetve bővítményválasztás esetében nagyon fontos a forrás, azaz, hogy honnan szerezzük be a dolgokat. Ha ingyenes WordPress témát szeretnénk használni, akkor mindig támaszkodjunk a WordPress sablongyűjteményére, mert oda csak is olyan sablonok kerülhetnek ki, amelyek átesnek egy megbízhatósági átvilágításon.

Soha ne töltsünk le a WordPress sablongyűjteményén kívülről ingyenes vagy fizetős sablonokat, amelyek ingyenesnek vannak feltüntetve, mert nagyon nagy a veszélye a vírusnak. Ha egy weboldal vírust kap, akkor nagyon könnyen szétbarmolhatják az egész eddig munkánkat, törölhetik a tartalmakat, ellophatják a felhasználói adatokat és a lista hosszasan folytatható.

Ha egy sablon fizetős, de valahol ingyenesen kínálják, akkor az nagyon nagy valószínűséggel vírusos. Sablonvásárlás esetén próbáljunk biztonságos piacterekre támaszkodni, mint a ThemeForest.

Page Builder, azaz weboldalépítő

Vannak olyan esetek, amikor igazán érdemes megfontolni, hogy nem egy kész sablont használunk, hanem egy Page Buildert, azaz weboldalépítőt. Bár ezekhez is szükség van egy sablonra, de ezen bővítmények esetében a weboldalt olyan szinten darabjaira lehet szedni, hogy senki sem fog ráismerni, hogy milyen sablonból készült.

A weboldalépítők használata egyszerű, de egy kezdő számára nem ajánlott, hiszen nagyon könnyen készíthetünk a segítségével lassú weboldalakat. Tudjuk jól, hogy a lassú oldalakat senki sem szereti, ha egy weboldal túl lassan tölt be, akkor a felhasználó inkább továbbáll, minthogy megvárja, hogy betöltsön.

A legjobb ingyenes webáruház WordPress sablonok

Több, mint 5000 ingyenes WordPress sablont találsz a WordPress hivatalos weboldalán, amelynek a linkjét itt találod. Ezen az oldalon ugyanazokat a témákat éred el, mint a weboldalad „Megjelenés-Sablonok” füle alatt. Ha a weboldalról töltesz le sablont, akkor a WordPress „Megjelenés-Sablonok-Új hozzáadása” fülön a „Sablon feltöltése” gombbal tudod feltelepíteni a weboldalról letöltött sablont.

Ezen az oldalon tudod szűrni a sablonokat különböző szempontok alapján, például elrendezés, tulajdonságok és tárgy alapján. A fent meghatározott szempontokat figyelembevéve szűrd a sablonokat és vizsgáld őket, így a végeredmény egy olyan sablon lesz, amely teljesen megfelel az igényeidnek.

Bosa Beauty Shop

Egy gyönyörű szép, letisztult első sorban női célközönség számára ajánlott WordPress sablon, amely lightweight kialakításának köszönhetően villámgyorsan tölt be. A sablon reszponzív és rendkívül jól személyre szabható. A női célközönség miatt tökéletesen alkalmas szépségápolás, divat, háztartási felszerelések, sport, ékszer témákban forgalmazó webshopok számára.

További információkat itt találsz a sablonról.

Bosa Travel Shop

Ezen sablon fejlesztője megegyezik az előzőével, így amit arról elmondtunk technikai szempontból (gyors, reszponzív), az erre a sablonra is jellemző. A nevéből is látszik, hogy ennek fókuszában leginkább az utazás áll, persze ezeken túl is használható más kategóriában. De a fejlesztők leginkább ruházkodás, sportolás, utazás, kirándulás, férfi- és női divat témában ajánlják.

Még több információt itt találsz a témáról.

E-Commerce

A következő sablon egy egyszerű, letisztult, minimalista e-kereskedelmi sablon, amelyet úgy terveztek, hogy tökéletesen együtt tudjon működni a WooCommerce bővítménnyel. Ez utóbbi bővítmény a legtöbb WordPress webshop alapja. A sablon tervezése és megvalósítása során kiemelt figyelmet kapott a reszponzívitás, így ezt használva a webshop minden képernyőn tökéletesen néz ki.

Bővebb információk itt.

Multivendor Marketplace

A „multivendor” kifejezést azokra a webshopokra szokták használni, amelyen több eladótól, kereskedőtől is vásárolhatunk, így ezt sablont azoknak ajánljuk, akik piactér, marketplace kialakításán dolgoznak.

Kiváló választás lehet divat, ruha, gyermek, sportfelszerelés kategóriában tevékenykedő webáruházak számára.

Még több információ itt.

A legjobb fizetős (prémium) webshop WordPress témák

Az egyik legismertebb fizetős témákat kínáló weboldal a ThemeForest, ahol rengeteg feltétel alapján szűrhetjük az árult sablonokat.

XStore

Talán az egyik legjobban személyre szabható fizetős webáruház sablon, amely számos beállítási lehetőséget tartalmaz a kosárra, fizetésre (egylépéses, többlépéses), blogra, főoldalra, termékoldalra. Ezentúl a sablon kompatibilis különböző site builder bővítményekkel, például Elementor vagy WPBakery.

Beépítve tartalmaz „Gyakran együtt szokták vásárolni” szekciót, visszaszámlálót a kedvezményre (vagy ingyenes szállításra) vonatkozólag, cross sell funkciót.

Még több információ az XStore sablonról ezen a linken.

Electro Electronics Store

Ez egy robosztus és flexibilis WordPress téma, amely segít kihasználni a WooCommerce erejét. A weboldal dizájnja leginkább elektronikus termékeket forgalmazó cégek számára lehet ideális, elsősorban háztartási gépek, telefonok, laptopok, TV-k, okos eszközök árusítása során.

Bővebb információk a WP témáról itt.

Flatsome

A Flatsome sablon segítségével gyors és reszponzív oldalakat készíthetünk, kiváló felhasználói élménnyel.

Funkciólista:

 • mobilra optimalizált dizájn
 • fogd és vidd fejléckészítő funkció
 • beépített slider
 • 12 beépített nyelv
 • beépített lazy load (lusta betöltés)
 • live search (valós idejű keresés)
 • kívánságlista
 • katalógusmód

A Flatsome fizetős sablonról itt olvashatsz még többet.

WoodMart

A WoodMart egy prémium sablont, amelyet WooCommerce webshopok létrehozására optimalizáltak. A kiváló felhasználói élmény érdekében villámgyors felülettel rendelkezik.

Funkciói:

 • gyakran együtt vásárolt termékek
 • variációk
 • kívánságlista
 • Elementor és WPBakery támogatás
 • fejlécépítő
 • AJAX működés (azaz például termék kosárhoz adásakor nem töltődik újra az oldal)
 • megamenük

Még több információ a WoodMart sablonról ezen a linken találsz.

Ha hasznos volt számodra, akkor kérlek oszd meg másokkal is, hogy ezzel támogass minket!