WordPress hozzászólások kikapcsolása, törlése új és már meglévő bejegyzéseknél

Ebben a leckében bemutatjuk, hogy hogyan tudod kikapcsolni a WordPress hozzászólásokat, illetve azt, hogy hogyan törölheted a már beküldött hozzászólásokat, kommenteket.

WordPress alapok kezdőknek, WP ismeretek kurzus borítókép

WordPress hozzászólások kikapcsolása, törlése új és már meglévő bejegyzéseknél

Ebben a leckében bemutatjuk, hogy hogyan tudod kikapcsolni a WordPress hozzászólásokat, illetve azt, hogy hogyan törölheted a már beküldött hozzászólásokat, kommenteket.

WordPress hozzászólások kikapcsolása új bejegyzések esetében

Sajnos a feladatot három részre kell bontani, először be kell állítanunk, hogy ne lehessen hozzászólni az új bejegyzésekhez, majd ki kell kapcsolnunk a hozzászólásokat a már meglévő bejegyzéseknél, és végül törölnünk kell a már létező megjegyzéseket.

Először akkor kezdjük az új bejegyzésekkel, ha ezt beállítjuk, akkor a beállítást követően létrehozott bejegyzésekhez már nem lehet hozzászólni. Bár ha ezt szeretnénk módosítani, akkor ezt felülbírálhatjuk minden bejegyzés esetében egyénileg a „Beszélgetés” fül alatt.

A hozzászólások kikapcsolásához az admin oldalon húzzuk az egeret a „Beállítások” fülre, majd kattintsunk a „Beszélgetés” fülre. Itt vegyük ki a pipát a „Engedélyezzük az embereknek, hogy hozzászóljanak az új bejegyzésekhez.” jelölőnégyzetből. Majd az oldal alján nyomjunk rá a „Módosítások mentése” gombra.

wordpress megjegyzesek kikapcsolasa
Nagyításhoz kattints a képre!

Ha ezt megcsináltuk és létrehozunk egy új bejegyzést, akkor ahhoz már nem lehet hozzászólni.

WordPress hozzászólások kikapcsolása már meglévő bejegyzéseknél

Attól, hogy az előző műveletet elvégeztük, attól sajnos még a megjegyzések írásának lehetősége ott marad a korábban létrehozott bejegyzéseknél. Hogy ezt a problémát orvosoljuk, navigáljunk szintén az admin oldalon (wp-admin) a „Bejegyzések” fülre, jelöljük ki az összes cikket (vagy csak azokat, ahol kiszeretnénk kapcsolni a megjegyzéseket), majd válasszuk a legördülő listában a „Szerkesztés” opciót, majd nyomjuk meg az „Alkalmaz” gombot és válasszuk ki a „Hozzászólások” rész alatt a „Nem engedélyezett” opciót.

wordpress megjegyzesek kikapcsolasa meglevo bejegyzeseknel
Nagyításhoz kattints a képre!

Már meglévő hozzászólások törlése

Most már nem lehet hozzászólni a régebbi bejegyzésekhez sem, azonban azoknál a bejegyzéseknél, amelyekhez korábban hozzá lehetett szólni még mindig ott lesznek a hozzájuk fűzött megjegyzések. Ha szeretnénk, akkor ezeket is törölhetjük.

Navigáljunk a bal oldalsó menüben a „Hozzászólás(ok)” fülre, majd jelöljük ki az (összes) törlendő hozzászólást, majd a „Csoportműveletek”-et állítsuk át „Lomtárba helyezés”-re. Ha ezzel megvagyunk, akkor csak nyomjunk rá az „Alkalmaz” gombra.

Ezt követően felül váltsunk át a „Lomtár” fülre, majd nyomjuk meg a „Lomtár ürítése” gombot, így az összes hozzászólás törlődik. Fontos, hogy míg a lomtárból visszahelyezhetjük a hozzászólásokat, addig ez a művelet már nem visszavonható.

wordpress hozzaszolasok torlese meglevo bejegyzeseknel
Nagyításhoz kattints a képre!

Ha hasznos volt számodra, akkor kérlek oszd meg másokkal is, hogy ezzel támogass minket!